Friday, 21 November 2008

Open relationship dan kekasih gelap

Samekom kepada rakan2 yang beragam islam dan salamsejahtera kepada yang bukan
so, sperti yang aku janjikan, aku nak berbincang mengenai hubungan sosial warga malaysia kini yang semakin hangat diperkatakan di mana2 saje. ahha. ape yang aku nak bincangkan dah pon aku tulis kat title entry kali ini, iaitu pasal open relationship dan kekasih gelap.ape yang aku nak bincangkan ni takde kene mengena dgn hidup dan mati, kalau korang nak terasa itu hal korang la kan. aku akan berbincang secara open minded. kahkah. lawok la plak bile ckp pasal open minded nih. sbb selalunye orang2 yang mengaku open minded ni adalah orang2 yang sgt kolot pemikirannye, tapi tak sedar diri mengaku open minded. lpas tu mgelabah. mungkin jugak aku salah seorang daripadanye. hahaha.

kebelakangn ni mmg open relationship n kekasih gelap ni perkataan yang kite slalu dgr di mulut2 rakyat malaysia. dah semakin kerap dipraktikkan. so aku saje la nak bincang pasal isu2 ni, yang mana korang buleh la kupas n beri pendapat masing2 dlm komen nnti. aku bukan cuba utk menyebarkan dakyah2 yahudi tapi cuma berbincang secara rasional dan keterbukaan. open relationship n kekasih gelap ni dia mcm hampir2 sama tapi slightly ade pbezaan sket. so, apa itu open relationship, kite tanye pokcik google kejab
An open relationship denotes a relationship (often between two people) in which the participants are free to have sexual intercourse with other partners. If the couple making this agreement are married, it is an open marriage
ahha, yang itu google punye definition la, tapi mungkin tlalu radikal utk rakyat malaysia terutaam yang beragama islam. tapi kebanyakan malaysian punye open relationship ni lebih kepada ko ade pakwe/makwe tapi masih bebas utk berdeting2 dan bgeli2 dgn orang lain. lebih kepada, we get the love, the affection BUT minus the commitment. ahha, nice things eh? bes kan? n kekasih korang pon tau korang bebas bgeli2, kire mcm agreement. ade persetujuan di situ

meanwhile kekasih gelap plak ialah korang ade pasangan/kekasih/spouse/bini/suami tapi secara senyap2 tanpa pengetahuan pasangan korang, korang ade kekasih lain. haaa yang tu la kekasih gelap. korang pon dah tau kan. korang menduakan pasangan korang tanpa pengetahuan derang.

bagi yang dah kawen, open marriage tu mmg dah hampir kepada mustahil la kan, nak kawen dua pon dah smpai nak bcerai barai, lagi la nak open marriage. giler ke ape. so bagi yang dah kawen, antara dua ni, mereka mmg terpaksa la pilih kekasih gelap, instead of open marriage. bagi yang bujang plak, korang bleh pilih mane2 ikot suke korang. yahuuuu. bes kan jadik bujang. janda n duda pon buleh pilih mana2 antara dua. kahkah. sronok je Kema baca bile tau janda buleh pilih antara dua

ok lah kite ckp pasal kelebihan dan keburukan kedua2 hubungan ni plak.

Kelebihan open relationship

-got love, no commitment. main point!
-tak payah layan merajuk2, sms stiap 2minit, ym 4jam sehari. yay!
-pilihan masih terbuka. dapat baru yang anda rasa lebih sesuai, ditch yang lama. pergh
-jimat masa, jimat duet. kurang pening kepala
-pusing2 semua nye adalah kebaikan yang timbul daripada TIDAK ADA KOMITMEN
Keburukan open relationship
haaaa. ade gak tabes dlm hubungn ni. kadang2 even kedua2 belah pihak dah bsetuju ianya open relationship, slalunye salah satu pihak akan carried away dgn feeling n perasaan. dan lama2 terbawa2 kepada pembentukan sindrom2 classic love relationship, kongkongan n all. yela takkan selama2 nye takde komitmen kan? mesti smpai satu stage salah satu pihak akan demand komitmen tuh, tapi pihak yang lagi satu tu tak ready lagi. haaaaaa..... time tu lah mula kepeningan kepala anda. the drama starts there. ade gak kadang2 sesetengah orang tak paham sepenuhnye konsep open relationship tuh. mengaku je tau open relationship, amalkan open relationship, tapi mgelabah gak. hahahahahahah.

ok skang kelebihan dan keburukan kekasih gelap plak
Kelebihan kekasih gelap
-pasangan anda tak amalkan open relationship, so anda carik keasih gelap utk dpt extra love. hahah
-bagi yang dah kawen plak. buleh la cuba2 nak merasa spark in love again. layan2 jiwang sket. yela dah lama tak merasa balik kan. pasangan korang plak dah mgelebeh sana sini. tapi korang pon ape kurang nye. muahahahaha
Keburukan keasih gelap
byk keburukan ade kekasih gelap ni.
-korang masih ade komitmen thadap 'main love' korang
-korang kne bsembunyi, kne pandai carik slot masa utk bersama kekasih gelap. mula la bagi alasan nak main futsal la, nak p smayang terawih la, nak p bagi tazkirah la. kahkahkah. aku bukan ngata mu Tok Guru. mintak berkat segala ilmu yeeeee. kahkahkahkah
-susah korang nak delete trace2 spt emel2, private msg, sms2, phone call etc secara keseluruhan. kang bila dah kantoi kang ade plak yang kne penyepak plak. habis tgugat hubungan utama korang.
-hubungan korang dari perspektif masyarakat adalah tidak bermoral, so orang yang tahu skandal korang akan bkata2, dan mmg menunggu masa je akan smpai ke pasangan korang. bila dah kantoi, korang jangan la nak salahkan orang plak, sape suruh gatal2. time tula baru korang nak slahkan biawak hidup la biawak mati la, komodo dragon la, dragonfly la.
-korang ade risiko kekasih glap korang 'overstep border' dan mula mintak jadik no1. ahha. yang ni tricky sket. bila dia dah start menjaja cerita pasal hubungan korang. dia ni dah jadik timebomb, mmg dah taleh nak kontrol dah. pastu dia start plak tepon pakwe/makwe/bini/somi korang, dah mrapu2 ckp mnde ngarut2, mmg jenuh la korang nak menjawab. time tu main relation korang dah 90% akan putus punye la.
-korang kne kaber hubungan korang ketika in public ditakuti ade orang2 yang buleh tau. tapi kot celah mana pon, celah ketiak, celah bedah, celah pepet pon ade gak orang tau!!pastikan anda sentiasa tahu bagaimana hendak bertindak balas terhadap publik kerana tersilap kata dan perlakuan, makin byk flaw yang anda tunjukkan dan hakikat sebenar makin kelihatan!

haaa byk sgt la keburukan kekasih gelap nih, yang mana kalau anda bujang, lebih baik korang pilih pilih open relationship. tapi kalau pasangan korang tanak open relationship maka terpaksa la jugak pilih kekasih gelap, nak buat cmne.

Hak-hak dan batas anda sebagai kekasih gelap dan pengamal open relationship
-anda takde hak nak rase jeles kalau dia ade pompuan lain ape sume tuh. period
-kalau anda kekasih gelap org dah berkahwin, maka anda stay no2 smpai bila2. even bini dia bagi kawen dua pon anda bini no2. no2 gakkan? kalau anda rase nak rampas gak, buleh je. tapi pastu consequence dia pandai2 la tanggung. cicle goes on.....kalau pastu dia mgatal ngn betina lain, anda jgn melatah tak tentu pasal yeeeeeee
-even sbg kekasih gelap, anda ade hak utk ade pasangan lain. anda kekasih gelap dia, dia juga kekasih gelap anda!!

oklah tu je yang aku nak tulis stakat nih, ape2 hal kalau nak tambah nak kutuk/kritik sila tgglkan di komen.

aku mnulis ni bukanlah bermakna aku ni playboy dan sgt sukses dlm hubungan bersama wanita nih. cuma nak berkongsi idea, pengetahuan yang aku tau mengenai hubungan2 ini. dan ini cumalah pendapat semata2, bukan final dan konkrit

di akhir penulisan aku
aku kepilkan gamba komodo dragon, satu makhluk yang anda sesuai salahkan bila anda terkantoi ade kekasih gelap. bagus utk orang2 denial dan tanak mengaku kesilapan diri. ye, bukan salah anda, salah komodo dragon. hahahahhahahahahahahahahahahaha



tidak lupe juga saya nak mengucapkan kepada rakan2 sekalian, walau ape pon hubungan/relationship yang korang amalkan, semoga korang bahagia. sekian wassalam

33 comments:

Anonymous said...

haha
aku suke intro dengan gmbr komodo tu..haha..

senang cite open relationship ni applies to yg single2 la.. kalo ada bf pun bole lagi la.. yg dah berlaki bini tu lupekan la..tu la masa zaman single tak nak carik kawan opposite sex ni ramai2..lepas dah branak pinak rasa sangap la plak ye...haha

bagi aku, takyah ngaku la 'openminded' kalo ko sendiri pun mcm kampung je style..haha tu pendapat aku la. toksah dok canang ko tu open minded ke ape la tot. buang masa je..buat kene kutuk dgn orang je. haha

lepas tu, jgn nak carik salah orang lain la bile diri sendiri dah kena tu. Dah takde bende nak korek, seboleh2 jugak la nak carik salah orang tu konon nak tembak balik..hahahaha..yg ni mmg lawak laa..

haaa..baru ko tau la rasa camne ko buat orang..haha..sadis gak la kan. nak cakap pasal aib orang, sendiri punye aib terbukak baru tau la rasa camne kan..:)

eh ini takde kene mengena dgn cite hidustan tu yeee..hahah

Anonymous said...

Hohohh..Nice topic..A a human being, I don't really like those kind of relationships..Whoever does it is a loser..Tanak komitmen & whatsoever tuh cume alasan org yg tak bertanggungjwb..If tanak pikul tanggungjwb, jgn jd manusia..Jadik binatang like cats and dogs..Get married or having relationship just like that..Fucking over there n here..even kat depan pasaraya pon -(Teringat penah nampak ade anjing tgh fucking dpn pasaraya kat area uma aku nih)

Aku tak rase la sape yg amalkan tuh muslim. As a muslim, they should know the boundary. Because of those kind relationships, anak haram kat msia nih dh bersepah2 kot..

Even zmn single pon, agak2lah kot..It's true that we have the rights to choose, but as i stated above, they should know the boundary..Aku tau gak de trend org suke nk try dlu b4 kawen katernyer..If ok, baru amik jd bini/laki, if x ok, diorg buang, n carik yg lagik 'besh'..

Anyway, apa yg kite wat kat org, org pon leh wat kat kite, right?...

Anonymous said...

berani buat berani tanggung la..
sebagai seorang kekasih gelap yg berpengalaman..wahahahha.. sila setkan mind anda yg berkemungkinan besar nak jadi 2nd bini tu takde punye laa...

just for fun maa.. sangap woo takde bopren ni..

incik neng said...

hoh aku tadek pape nak komenla , ahmad farouk pon takleh la nak komen pasal die kalau nak berkekasih gelap pon tak bleh pasal die bukan laku pon hawhaw

totti 10 said...

uish ramainye anonymous

to ano#1
uish citer hindustan mana plak la u cuba ketengahkan nih. i teka kuch kuch hota hei. tapi dlm tu shah rukh khan duda cerai mati. bermakna dia pon buleh pilih antara open relationship or kekasih gelap. ahha

to ano#2
heh u mcm dah misunderstood ni dear
i ckp pasal relationship actually. mcm yang i dah ckp, allowing sexual course tu mcm dah tlalu radikal utk malaysian. so i cuba bcakap pada skop yg lebih kecik iaitu relation love itu sahaja. bukan ckp beromen dan berzina. di sini juga say anak igtkan bahawa penzina itu hanya utk penzina. igt ye rakan2. haha

to ano#3
bagus la kalau mcm tuh, sedar anda di mana, dan sedar setakat mana hak anda

to neng
bukan susah pon ako nak carik kekasih gelap neng oi. aku cuma perlu carik orang yang hitam sama mcm ko. haaa... kekasih gelap gak tuh. muahahaha

deidaa said...

Tp ada ke org yg wat open relationship ni ngaku dorg ada "hubungan?"
Kalo btol2 ada... then kita jolok skit.. dia melenting gila babai duk argue xde hubungan tu segala!
Ye la.. mcm gak org gila.. takkan lak dia nak ckp "weh aku org gila la.. betol ni".. wakaka!
Diorg suh mintak bukti!
ahahaha bukti bertulis/bahan cetak/gambo tu susah la sket kan,
tp segala perlakuan tu tahu la... hahaha!

Tp kalo dia xde wat open relationship tu.. kita gosip la camne2 pon.. dorg pasti xkan melenting punyeee!
Cool & rilek je!
ye la..
nak ngamuk sakan buat apa?
Mcm xde motif je!

Tgk mcm aku.. aku cool je kena gosip pon.. xde ngamuk sbb mmg tak benar.. [tp aku digosipkan dgn sapo.. aku pon tatau.. gagaga]

So sebelom melakukan "open relationship".. pliz make sure ilmu utk menyorok perlakuan itu secara berilmu di dada yeah? wakakak!

Anonymous said...

-open relationship
sudah kawin tapi mau hubungan open relationship..
hanya kambing gurun je leh buat begini

-kekasih gelap
ni kena lakukan secara senyap dan halus...
jgn duk gedik dpn org ramai..kalo tak pandai jgn buat

-open minded
yg ni general skit..
kalo takbleh citer pasal tetek...
duk dapur dendiam tumbuk cili n ckp dgn batu lesung anda open minded

kata2 penutup

"ali tgh makan aiskrim dihadapan org ramai...
abu pun tanya ko makan aiskrim apa ali?...
ali jwb...weh ko jgn kacau aku"

ali kita boleh simpulkan sbg komodo pasir

totti 10 said...

to deidaa
dulu saya penah digossipkan dgn cik ain. saya suke je. kot2 jadik kenyataan ke kan. sape tanak ain jadik gf dia? barang baek tuh. its a win-win situation for me. n i got nothing to lose. so i dont really mind

to ano#4
lawak btol itu komodo pasir. aku teka mesti habitat asal dia ialah dari felda batu andak. takpon kuala ketil

Anonymous said...

bila aku nak digossipkan ngan ko neh totti..tau la aku tua drpd ko..
-emy yg baik ati-

Anonymous said...

boleh pergi jauh ke dis open relationship walaupun saya pengamal open relationship.
tapi saya tak dak awek.
malah tak dak bini mahupun laki.
tapi saya suka amalan ini.

tapi bila dah ada laki atau bini,
saya pasti hindari dakyah openrelationship ini.

kerna apa..
sebab tak elok dan pasti akan terkena suatu hari nanti.
org akan perasan kegiatan ini
serta mata yg melihat ramai.
dan jika lagi mengkaburi ianya pasti akan dihidu..
bila terkena mulalah melenting.
dari itu, perlulah dihindari.

totti 10 said...

ini bukan mengenai faktor umur nih cik emy. ai rase kite kene bercemolot di hadapan pablik la cik emy, baru orang start buat gossip pasal kite. amacam berani?
kehkeh

Penyamun Tua said...

yezzaa

komplot mula dilakukan di luar kawasan....

im on your side bro

may the force be with you.
-DOLLAHCHENG-

Penyamun Tua said...

weh aku copy ko nye post letak kat blog aku okeh?

Anonymous said...

alah umo perempuan lebih tau dari lelaki tak jadik isu la zaman skg kalo nak berkapel. Tapi kalo orang tu pemikiran dia ala2 kampong sikit (walopon dia claim dia open habis la..civilised abis la..), memang dia takleh accept la bende ni kan.

setakat nak stok simpanan time bosan tu biasa la..kata open relationship kaannnnnn??

pada cik emy, nak ke kena gosip dgn encik tot? saya boleh tolong buatkan. Pastu nanti ada org korek2 cerita dari saya, saya boleh sampaikan sbb nanti dia bagitau la semua orang.haaaa..mcm tu la baru leh jadik gossip reallll! hahah

- boifren part time saya pun anak ikan juge-

totti 10 said...

to dollahcheng
buleh ja dollah cheng
dakyah2 yahudi ni kite kne sebarkan2. pastu ujung2 ko bagi kredit kat aku, glemer sket akuh. kahkahkah

to ano
lu jgn carik pasal beb, buat2 gossip pasal ako, kalau ako tau sape ko, siap la ko, aku citer sume gossip2 dan segala keaiban ko. hahahahahahahahahahahhahaa

deidaa said...

Sape anon yg last nih? Huhu!

-tot- aku suke gak digusipkan dgn org2 yg aku rasa suke la.
Tp aku xsuke digusipkan dgn org2 yg aku xsuke!

Eh ko suke tak kalo kita digusipkan..
mesti xsuke kan? warghahaha!

Ape cer eh kodomo lion.. eh bewak komodo tu?
Senyap je? gahahaha!

fatin itu saya said...

ni aku tak puas hati ni.tak pepasal gile hit blog tot ni.

weh tot.ko nak ape aku sebenarnye? nak lawan? ingat aku takot?

ko nak fire aku ber open relationship pun, letak je nama, aku tak takot.

aku berani mengaku kerana aku menjalan kan open relationship. aku janji tak melenting. letak la nama aku.letak la.letak skali link blog aku kasik hit naik ek.

eh jap, open relationship tuh sebenanye ape? sharing eskrem dengan kawan ke?

kui kui kui. kesimpulannya, kalau tak buat, tak melenting. kalau buat melentingn. betul ke salah murid2?

cik bintang said...

yayangku totti yg enksem
mu jgn ah citer sini
tentang opem relationship kite
nanti boipren i marah lah

x kuasa ai..

die kalo marah teros jadi komodo dragon..

AZIAH AZMEE said...

hot jugak topik ko nie.

ezza erisa said...

pepatah lama;
tak ada angin bertiup or org goyangkan, masakan pokok leh bergoyang..

sesekali skodeng blog org neh beh jugak ya..

aku yang mendapat berita melalui tiupan angin

totti 10 said...

hui
aku pon tak sangka sebegini glemer
topik dan blog aku neh.
sampai ezza pon tiba2 tsesat ke
sini ditiup angin :D

cik fatin
nampak sgt ke aku tulis pasal ko kat sini? ko marah aku ke?
marah sket2 je la ek, jgn la
smpai ugut nak tunjal pala
aku plak

orang kata aku prasan lawa said...

ahaa
tunjal kepala tu camne? sorry la bm aku tak brapa bagus tapi aku tak fail bm ye.

kenapa nak tunjal kepala? kaki takleh kena tunjal ke? sape yg boleh melalukan perlakuan tunjal ni? atas dasar ape ia harus diperlakukan?

haaa..lagi 1 pekataan..melenting. Melenting tu apo? mcm terpelanting ke? terpelanting lepas kene tunjal ke? haha

Anonymous said...

aku tunjuk karangan ko ni kat kekasih gelap aku boleh tak? cam bes plak.. biar kami sama2 merasa dan terasa dan tidak melenting.. hahahaha...
untung2 bini dia tgk pun bes gak.. perang dunia ke 4 la kot..
wahahahahhaa... jahat plak aku nak reveal hubungan sendiri..

Anonymous said...

kalo macam i yg takut bini ni boleh tak nak ada kekasih gelap?

tapi i okey je nak tunjal kepala org yg cuba kantoikan i

-bukan sarip dol-

totti 10 said...

to orang perasan cun
aku pon tatau la tunjal tu cmne cara nak buat dia. aku rase pkataan ni pkataan lama yang diguna di zaman kuno dulu. orang zxaman batu pakai la kot

to anon
ini bermakna anda selangkah lebih maju utk menjadi 'timebomb' spt yang saya dah tulis di entry saya

to anon
kalau anda takut bini mmg patut la anda ade skandal. kalau tak takut anda kawen 2 je. anda kata anda ready nak tunjal pala org tapi anda bukan sarip dol. pelik dan kontra. sbb orang yang bsikap spt sarip dol(samseng kampung) je saya rase suke tunjal2 pala nih

orang kata aku prasan lawa said...

reply ko yg last sekali memang takleh blah. hahahahahaha

Anonymous said...

wahahhahahahahah yang minta maaf ngan tok guru tu ... x tahan .... macam ada buat salahh jer tuh .... perli dalam diam .... ko nih memang diam2 keji .... macam mukh gak aku rasa .....

deidaa said...

Tot.. hang jgn perasan!
Aku yg suh ezza masuk sini!
Kalo x.. mmg xglamer la blog ko nokkkk! =))

totti 10 said...

kahkahkah
datang melawat gak rupenye tok guru aku nih. hahaha. perli kne la diam2, nak hingaq2 apa. diam2 keji, tak penah aku dgr peribahasa ni. mesti ko guna dlm kitab kemasutratakdedara ko

Anonymous said...

open relationship - agak best ar lg2 kalau dengan org yg kita crush.hahha. bak kata ko la kan tot, x memerlukan komitmen yg tinggi. x yah lyn sgt kalau merajuk2, x yah begayut bejam2 kat tepon, x yah membzirkan ms n duit tuk msg setiap saat.hahha. plg best, kalau dh tawar hati blah je kan.x yah pening2 kepala nk create alasan tuk 'clash'..tp kalau si dia melenting coz kita dh x lyn dia just say 'i didn't say I LOVE U, didn't i..???hahhaa.

take care, my dear totti!mmuuaahhh..

Anonymous said...

open relationship - agak best ar lg2 kalau dengan org yg kita crush.hahha. bak kata ko la kan tot, x memerlukan komitmen yg tinggi. x yah lyn sgt kalau merajuk2, x yah begayut bejam2 kat tepon, x yah membzirkan ms n duit tuk msg setiap saat.hahha. plg best, kalau dh tawar hati blah je kan.x yah pening2 kepala nk create alasan tuk 'clash'..tp kalau si dia melenting coz kita dh x lyn dia just say 'i didn't say I LOVE U, didn't i..???hahhaa.

take care, my dear totti!mmuuaahhh..

totti 10 said...

aaa betol la. saya mcm tahu anda siapa dan saya macam terasa. hahaha. cisciscis

Anonymous said...

gylernya entry ni
wahahahahahaahahahhahahhaha