Wednesday, 19 November 2008

cara2 membuat sisha yang bes

assalamualaikum rakan2 sekalian
brtemu lagi kite setelah hampir seminggu aku tak buat entry. bz sket la mggu nih. so minggu lepas aku ade ckp aku pening kan. haaa. seperti tajuk di atas korang pon mesti dah buleh teka pasal ape kepeningan ituh. bukan sbb buat repot, bukan sebab belajar, bukan sbb perempuan, aku takde perempuan pon. so kali ni aku ingat aku nak bercerita, lebih kepada nak buat tutorial tentang bagaimana utk membuat sisha yang bes, 1st klas, high kualiti.

ade ke antara korang ni yang tak penah tgk sisha. mls la plak aku nak citer ape mnde sisha ni kan. yang tatau tu kire nasib korang la. haaaaa. mesti ade antara korang yang pelik kan. ape la jejaka manis yang tak isap rokok mcm aku ni pon isap sisha gak. haa salah tu tanggapan tu. sisha ni kadang2 yang tak isap rokok tu yang mengalahkan orang isap rokok. contohnye sahak(bukan nama sebenar). bukan aku. haha. buat yang masih tatau jugak, yeeeeee... aku mmg tak isap rokok. takleh la isap rokok. mak aku tak bagi. mak aku bagi isap tetek je. kahkah. korang jgn salah paham plak ttg isap tetek nih. maksud aku dulu mak aku breastfeed aku time kecik2, ha kire dia bagi la kan? ok lah berenti bcakap pasal tetek, kite kembali ke tajuk asal.

kalau korang slalu p isap sisha kat hartamas ke NZ ke mane2 spot/gazebo kat mesia nih, aku mmg sgt 100% menjamin la stiap kali nak isap tu mesti ade rase 'harsh smoke' la rasa tak sedap la, asap tak byk la etc. nak tggu tukar arang plak mmg lambat tak hengat bikin panas. spoil kan? haaa skang nih aku ade ilmu utk buat sisha yang takkan skali ade harsh smoke, rase plak kuat asap byk. bes kan? kan? ini semua aku berterima kasih kepada ahmed dan yuseff di jalan damai yang menurunkan aku ilham dan ilmu ini. dan juga kepada sahak(bukan nama sebenar) dan juita(bukan nama sebnar) yang sentiasa menemani aku mengisap. isap ape tuh? kehkeh. lupe myo siot. majuk plak myo kang

ok lah start dgn bahan2 yang perlu, wajib ade
balang sisha dan set2 nye. tembakau berperisa, aliminium foil, batang lidi. epal sebijik, jus epal(buah-buahan)

ape nak buat ngn epal ngn jus epal tu sebenarnye yang paling penting, crucial dlm pembikinan sisha yang suprb nih. ahha. epal tu korang potong dua secara merentas dari tepi. pastu tgh2 dia korang buat lubang pakai sudu utk bagi ruang bubuh perisa. korek2 sampai jadik cmnih
yang tgh2 tu lubang utk cucuk kat atas sisha tuh. jgn besar2 sgt kang longgar plak kan. lidi tu korang buat la silang cmtu ke cmne2 ke, ikut kreativiti korang supaya perisa tak jatuh dlm sistem sisha. hehe

pastu korang gaul2 la tembakau berperisa tu kat dlm epal tu, kalau mcm aku time tu aku buat perisa peach mint. layan beb. hehe
so dah siap buh perisa tuh, korang balut la atas dia tu ngn aliminium foil n buat lubang2 cm biasa. aliminium foil n epal tu korang pinkan ngn lidi tadi tu jugak. jadikla mcm gini
so dah siap la bowl utk buh kat atas sisha tuh. jus epal tu plak korang tuang la dlm balang biru, kat tpt slalu ltak air sejuk tuh.
skotak la jugak abes air ni nak kasik muat balang nih. takpe demi sisha yang bes, aku sanggup kan jugak. kahkah. so korang cantum2 kan la barang2 yang ade tadi tu. bubuh la arang atas 'bowl' epal tadi. dan buleh la menaga sepuas hati anda. aku jamin buleh buh byk2 arang, kuar asap byk2 tanpa rasa hangit, rasa arang, sakit tekak etc. simple shisha's law.
arang byk=asap byk. tapi perisa tbakar cepat, hangit, tu pasal rasa arang
arang sikit=asap sikit. tapi perisa lmbat tbakar. buleh isap lagi lama. perisa rasa lagi kuat

so, ikut korang lah, nak yang cmna. tapi kalau korang buat bowl epal tu, buh arang byk pon tak rase hangit, tapi mungkin tbakar cpat tu yela kot. pastu guna kelebihan guna epal jus kat mangkuk air bawah tu instead of air biase ialah kalau ko baca kat tenet2 ni orang ckp nanti asap buleh jadik lagi pekat. aku pon tatau la dakyah yahudi mana derang bawak, aku pon ikot jela. bowl tu pon ecceli bukan epal je leh pakai, kalau ahmed kat jalan damai tu pakai nenas. ade gak orang pakai lemon etc. pandai2 la ikut kreativiti korang

sebenarnye aku harini nak pos pasal mnde lain, tapi sbb aku dah janji nak cerita apesal aku pening, aku kne la jugak ceriter. aku sebenarnye nak bercerita, berbincang mengenai satu topik hubungan sosial yang semakin hangat di kalangan rakyat malaysia, tidak kire remaja, budak sekolah, mahupon yang dewasa. bagus kan blog aku nih, kejab bercerita mengenai sejarah, tutorial sisha, pastu nak berbincang mengenai hubungan sosial plak. penuh dgn ilmu. apekah yang aku nak bincang tu? yang tu kne la tunggu nex pos. bila? saya tatau lagi. k lah rakan2, saya nak sambung buat assignment saya, iaitu main football manager baru. kahkah
sekian rakan2, wassalam

9 comments:

AZIAH AZMEE said...

ahah~ ko nak lucah =.='

ko ni mmg HANTU sisha eh?
gilo~

Anonymous said...

ko tipu...
ko tak wat keja skolah...
ko main monopoly jer..
miahahahahha

mupan said...

aku nak tgk outcome dia..
mana buktinya ko buat tu asap byk...

dlm balang tu kalo ko letak ais..
jus epal sejuk + ais...
patut ko buat perisa double epal..

perghh..terangkat bontot

Anonymous said...

epal tu nmpk sedap :P

jiran seblah time kat kolej 12 said...

ahaaa ni nk cube ni
ape rase die?
manisss?sehattt??

totti 10 said...

to mupang
buleh beb, lenkali aku pos kan gamba
asapnye plak. utk tidak mengecewakan ko.
perisa dabel epal dah penah buat dah. memang terangkat juboq la. kalah bontot lentik guddy. kahkah

to jiran seblah
rasa dia rase peach la sbb ako buh peach. ahha
sisha sihat kerana kalau isap sisha anda akan menghasilkan sperma 10000kali lebih byk dari biase.

cik bintang said...

aku x suke ah isap sheeshaa nih
mcm sempot je dade aku nak sedot

iskh leceh

sedot menda laen sedap lagi

Guddy said...

oh ada orang sebut pasal bontot aku kat sini pesal aku tak tau.

ahaaa..tot ni memang sangap gile la rindu kat jalan damai. haha..balik la tot raya dah dekat ni..balik laaa..leh lepak jalan damai mlm raya.

totti 10 said...

ko lepak ngn pang jela
pang pon malam raya mase tu lepak
jalan damai
kakakakaka