Thursday, 30 April 2009

Soksek masuk paper kosmo!

kepada sesape yang ttanye2 apekah itu soksek, soksek tuh sebnarnye nick name bagi skolah lama aku dahulu ketika aku masih setahun jagung. nama full sekolah itu ialah sekolah menengah sains tun syed sheh shahabudin(SMSTSSS). panjang giler bai nama dia. nak sebut pon punye lah susah. kalau nak isi formal form lagi lah menyampah nak tullis pjg2. kalau org tanye plak aku slalu ckp sains penang je. nak sebut pjg2 tu buleh tbelit lidah. orang penang pon belum tentu kenal sape itu tun syed sheh shahabudin. apekan lagi la orang lembah klang. tu la yg jadik soksek tuh. tu pasal la pelajar2 dia pon mcm giler2 sek. haha tapi bukan aku la. adelah golongan2 yg tertentu je.

stelah mrayap2 kat facebook(aku dah ade fb skang) aku tbaca2 la citer pasal soksek masuk paper. aku igtkan ade la berita pasal pelajar tbaik ke, mng itu ke ini ke, pencapaian mbanggakan ke. skali rupa2nye pasal 94orang pelajar dikuarantin sbb mhidapi selsema. kahkah. ntah ape2, potong stim btol. dahlah takde mnde sgt pon nak citer. sihat je kot bebudak tuh. saje nak ponteng skolah je tuh aku rase, buat2 sakit. mcm la aku tak penah pakai tektik2 tuh. tapi aku takdelah smpai claim kne selsema burung ka babi ka.

alang2 bcerita pasal skolah nih aku mcm teringat plak kat pak berg. pak berg tu nama pengetua skolah aku. kadang2 budak2 panggil dia mario. muka dia mmg ade mcm mario beb, misai dia lagi, ketinggian dia lagi, mmg persis la. tapi aku rase pengetua dah tukar kot. sape ntah mase tuh, tak ingat.

gmba pak berg yang disayangi yg slalu ckp kat aku " mana pasu siam saya". pasu siam itu ialah compliment yg kami dpt mase kami pegi buat lawatan kat skolah siam tuh, ape ntah nama skolah siam tuh. ade lah citer pasal pasu siam tuh, nnti2 jela aku citer, aku tgh lapa giler nih.

ini plak link artikel online skolah aku masuk paper kosmo. keren giler ah
klik ini

11 comments:

AZIAH AZMEE said...

hahahha~ soksek dah macam peje huhu~ :P

ohooh~ ko bangga la?

kisahdreamer said...

hoho

iEra said...

beso gle gmba pak berg..

totti 10 said...

comel kan pak berg

TunMutaer said...

aku tau ape terjadi kt pasu siam tu
hahaha!!!

totti 10 said...

misteri pasu siam la plak
tringat kat awek siam yang nama ape tuh
sheila kot
yg puteh2 comel tuh
lagi satu tu nama moon
fuh nama tanak kalah

juniormukatsoksek said...

abang kepale besar. masuk pun form 4 nak buat kepale dengan junior :p hehehe

aiichan said...

ni ke yg u ckp muke cam roni tu XD

totti 10 said...

hahaha
mcm roni kan
i dah ckp dah muka
roni tu mmg sbijik mcm dia nih
baru u nak caya kan

aiichan said...

tak ah. roni comel lg.

totti 10 said...

tak mungkin ade org lagi comel dari pak berg