Wednesday, 15 April 2009

hikikomori

hehehehe. stelah sekian lama aku mengabaikan blog aku yg sudah usang nih. arini aku tlah mendapat satu idea ape yang aku nak tulis kat sini. aku tidak dpt la membuat edisi bumper spesel spt yg baya pinta tapi aku bjanji akan lebih kerap dan rajin mnulis blog kembali spt dahulu kala. hehehe

pasti ramai yg tertanya2 ap maksud hikikomori tu ape. hikikomori adalah perkataan bahasa jepun yg bmaksud social withdrawal ataupon ape yg orang2 malaysia slalu ckp anti-social. tapi ni aku nak cerita pasal anti social yang kaw2 tahap extreme punye nih. bukan anti sosial geli2. bukan mcm kuden tuh. kuden tu dia ckp je anti sosial tapi dia duk geli2 gak. aku pon anti sosial gak, anti orang so-sial. hehehe

ni tadi aku ade la pegi satu klas nih. klas tuh aku rasa dlm bahasa inggeris dia quantum physic kot. aku bukan nak bcerita pasal kesusahan giler babis subjek tuh. tapi nak citer pasal hikikomori. klas tu penuh giler la kan. tapi takde la penuh sgt ecceli. seat dlm klas tu mcm ni tau. satu meja tu leh duduk 3org, tapi kalau duduk 3org sempit sgt la plak. so slalu satu meja org duduk 2org je. kalau dah sempit baru la tpaksa la menyumbat masuk seat tgh2 tuh. tapi mmg tak selesa la. so klas tu tadi dah penuh. tapi ecceli byk je seat tgh yg kosong. korang paham kan ape aku tulis nih

so bila cikgu masuk, cikgu pon mengajar la seperti biase. aku mcm biaselah duduk blakang skalik, berkat ilmu org kate duduk blakang nih. hahaha. skali aku tgk kat blah blakang tuh ade sorang budak tgh duduk mencangkung menyandar kat dinding. lawak giler wa ckp lu time aku tgk tuh. tapi aku senyum jela sembil bitau kt mmber aku ade bdak pelik mcangkung kat blakang, lalu kami pon bgelak2 kecik.

pastu time cikgu2 tgh ngajar dia pon tnampak la bdak tu mcangkung kat blakang lalu dia pon bkata sebegini yang bermaksud "eh tu kat blakang tuh takde meja. sini byk ruang kosong nih. mari2 duk blakang" pergh time cikgu ckp mcm tuh barula org2 depan tu prasan ade org mcangkung kat blakang tuh. sume gelak2 weh, tapi takde la gelak kuat2, gelak2 kaber2 la tapi mmg lawak giler bai. yang lagi lawak tuh bila bdak tuh jalan p depan carik seat mcm bdak terencat. mcm fei mao pon ade gaya dia. korang tau kan citer feimao tuh, mesti igt lagi kan. lawak giler tak hingat lah

pastu budak2 tuh pon p la depan, carik2 seat padahal byk je seat tgh yg masih kosong tapi sbb dia segan sgt aku rasa nak tanye org seat tu kosong ke tak. punye la anti social ntah ape yg malu n ditakutkan ntah. sengal giler. pastu las2 dia p blakang balik duk cangkung balik. hahaha budus btol. walaupon ade terbit prasaan kesian, tapi rasa lawak dan kelakar tu lebih menguasai, so mmg kami gelak jela. tapi yg takbesnye yg duduk seblah aku time tuh kubo san. kubo ni plak jenis serius ketat je tak amik port sgt. dia p khusyuk baca buku smbil buat muka ketat. tensen je. cmna aku leh duk seblah dia ntah. sebnarnye dia yg p duduk seblah aku. hehehe

saeko chan time tuh duk blakang gak, korang igt lagi kan saeko chan, ala awek fantasi yg aku reka2 dulu. hahaha. seat tgh meja dia kosong time tuh so dia alih duk tgh, dia ajak la bdak tuh duduk kat tpt dia tadi tuh. so akhirnya dpt la jugak bdak tadi tu duduk di atas kerusi bermeja, atas belas kasihan saeko chan. haha

pasti korang tertanya2 adakah aku sebegitu jahat tak bagi seat tgh aku kat budak tuh? sbb nye seat tgh aku mmg dah ade org duduk dah, kubo san tu la. dia tu dahla datang klas pakai jaket arai. hehe. takde kene mengena la plak. takkan la aku nak bagi seat aku kat budak tuh, aku plak yg duk mcangkung kat blakang kan. hehehehe

so itu saje coretan aku utk hari ini. sekian sajalah cerita mengenai hikikomori. esok2 aku citer pasal mnde lain plak

3 comments:

cik bintang said...

itu namenye bodo sombong
eh sombong bodo

jgn lupe jeket selai ye

AZIAH AZMEE said...

d'uh...
takde gambo ke?

totti 10 said...

amik gmba jadahnye dah bdak tu mencangkung kat blakang takkn la aku
nak slamber kering je kluarkn henpon
amik gmba kot. mau mroyan bdak tu kang