Thursday, 4 December 2008

Basikal saya hilang. yahoooo

Yahooooo....basikal saya sudah hilang. buleh lah saya membeli basikal baru. hahaha. itulah dia ayat yang telah aku gunakan utk menyedap hati aku yang sedang keciwa berpisah dgn basikal kesayangn, yang telah berkhidmat selama satu tahun setengah. walaupon dia ade raga, tpai raga tu yang byk membantu aku mbawa barang2 groceris dari store berhampiran. haha

kejaidian kecurian dijangkakan berlaku dlm masa antara kol1030 hingga 1150 pagi ketika aku parking kat fakulti sains sosial U aku. aku slama ni berjuta2 kali parking kat fac kejuruteraan tak penah la plak ilang plak pon. sains sosial gak ilang. mme so-sial btol lah. bertenang2, jgn terasa. hahaha

ini mmg keadaan yang sgt2 jarang berlaku la di muka bumi jepun nih, so aku mmg sgt lah terperanjat apabila mendapati beskal aku tlah dicuri. menyesal aku tak mengamalkan budaya hidup kunci basikal. kalau tak mesti tak ilang. kalau aku dpt basikal baru, mmg aku berjanji la utk mengunci basikal aku stiap kali aku meninggalkannye. paling2 pon aku akan amalkan selama 3bulan pertama, time tgh ade smangat taik2 ayam lagi. hahahaha

so aku sudah lah pon mengorder beskal baru di internet, iaitu beskal chevrolet FDB16. cmni ha rupe dia
beskal kecik je. haha. ni bukan beskal sarkis tau. ini mmg style dan fesyen terkini remaja jepun. tak amareka la kalau pakai beskal besar2, kalau beskal kecik baru la amareka.hehe. siap leh lipat lagi plak tuh. buleh lipat 8kali bubuh dlm pensil box. bukan main2 btol2 nih
so aku menjangkakan beskal baru aku akan smpai ke rumah dalam hari selepas ahad or selasa la plg cepat. kalau lambat2 pon bahaya gak sbb ari rabu tu aku ade parti mabuk2. hahaha. relek2 bukan mabuk minum arak. mabuk minum tebu n teh je. kahkahkah. cuma esok(jumaat) ni aku akan mengalami sedikit kesulitan la, sbbnye aku ade klas kol840 pagi. maknenye kne btolak lebih awal lah. jalan kaki plak tuh. pundek tol. takpe2 exercise tuh.

dengan ketiadaan beskal ini juga aku ada lagi alasan utk mendelay process mengepos CD drama twinboobs permintaan guddy. yahoooo. aku mungkin akan membuat nex entry dlm 3hari lagi, iaitu hari selepas hari ahad, aku tanak bitau hari ape tapi hari selepas hari ahad, sebelum selasa. nanti aku cerita apesal. sekian dulu rakan2 wassalam..

10 comments:

aPuN said...

bape riban basikal lipat kati kau tu?

mupan said...

apa beli beskel tayar kecik...
lambat sampai...len kali beli beskel tayar besar mcm jaguar tu...kat sana takde ke?

aku agak beskel lipat ni tak kurang rm2k..kan?

incik neng said...

basikal nak begaye je.....

nana said...

nape belik.. kalo nak i leh poskan beskal arwah atuk i punyeee.. hahaa.. beskal lme.. hahahahhaa..

kalo tak leh pos, i kayuh smp sana :P

guddy baik said...

yeay! beskal ilang! yeay!


beli baru cepat sikit pastu post barang cepat sikit!

totti 10 said...

apun n mupan
beskal ni aku beli ikot timbang kilo
sekilo 750yen.
beskal ni 14kilo. so total 10500yen=rm400 ringgit.
tapi pastu aku kawtim2 ngn tokey tu dia bagi aku kurang 8050yen je.

to encik neng
beselah saya mmg la kne jaga gaya dan penampilan. tak metro la kalau selekeh spt anda dan rambut anda tuh

to nana
*hugs*
jiwang kan

to guddy
tgk la cmne yang, kalau i dpt beskal tuh, mmg 1st thing ialah i pos CD u yang i blom burn lagi tu

Anonymous said...

style..tomey..umah ko ngn kampus dkat ker?..naik basikal tayar kecik..

nana said...

to tuan umah
*hugs* balik :P

siput said...

tot....
napa tak letak bakol kat depan...
macam cita GTO tu..
besh aper aku tengok...

Basikal Jepun said...

Hi,
dah beli baru ke?
Kalau belum jemput singgah ke :
http://basikaljepun.blogspot.com
terima kasih ye!