Monday, 15 December 2008

basikal baru,bounenkai, saeko-chang dan basikal lama

sudah seminggu nampak nye aku tidak menghapdet blog aku nih. bukan ape, aku agak bz akhir2 ni sbb byk sgt midsem punye exam yang perlu aku stadi. kehkehkeh. tadi baru je lpas aku mjawab paper terakhir aku buat midsem kali ini. tidak sabar rase nye utk ketibaan cuti krismas selama 10hari lebih kot, bermula 25hb.

so ape yang aku nak criter kali ini ialah aku nak rumuskan lah secara ringkas dan sepadapat mungkin mengenai ape yang berlaku dlm minggu yang sudah. pening la pala aku minggu2 exam nih. tatau la bape kotak cafe au lait aku dah tonggang. kepada sesapa yang ym aku dan kne ignore tu padan muka lah korang ye. macam tatau la plak aku exam. aku dah bitau kan. puas aku maki korang stiap kali korang buzz aku. kcuali la sebilangan awek2 tertentu yang aku tetap layan walaubagaimana situation skalipon

so pada mlm rabu tuh beskal kecik aku tuh tlah smpai, tapi aku tak sempat nak bawak p parti bounenkai. bounenkai ni parti ujng tahun. mcm new years eve la tapi bukan 31, janji dah ujung2 tahun tu kire cara la. beskal aku tu sampai ptg. aku punye lab tgh hari, dari lab tros nak p bounenkai. so tak sempat nak tggu beskal baru, aku pinjam la beskal rifa. maka aku pon naik la beskal rifa yang dah agak uzur tuh, dgn tayar depan yang dah gelong2. takpe aku ttp bersyukur kerana masih ade pengangkutan.

bounenkai nih budak2 2nd year fakulti aku yang buat. aku punye pwakilan pelajar tula dia mcm rajin sgt plak buat mnde nih. mula2 aku mcm dah tanak pegi, sbb main menu ialah nabe, yang mana nabe ni kompem2 byk la bcampur babih dan daging2 pe jadah sume tuh. tapi stelah berbincang dgn peerwakilan pelajar fakulti akuh, dia pon tlah mengubah menu kepada sushi dan salad2 serta byk seafood. hehehe. betapa berpengaruhnye aku. terer kan

sminggu yang lpas time tuh wakil pelajar aku tuh mintak nama sape yang nak pegi, aku tgk ade nama saeko-chang dan rakan2 nye yang comey dan hot. so aku mmg horny giler babih la nak pegi. yela mana la tau time dia mabuk2 aku buleh amik kesempatan raba2 ape yang patut ke. kahkahkah. tapi malangnye bile dah ade niat jahat tuh, mmg slalunye tak mjadi. shari sebelum parti tuh tiba2 je saeko chang dan rakan2 nye beramai2 membatalkan penyertaan mereka. utk pengetahuan korang saeko chang ini ialah lab partner akuh.

lpas dia kansel penyertaan tuh dia tanye lah aku pergi ke tak kat party tuh, sbb ade satu hari tuh aku ckp aku maybe tak pergi sbb mkn nabe, aku tak mkn babih. tapi sbb dah tukar sushi, aku pon buleh la pegi kan. buat seketika time tuh aku terpikir mungkin kah saeko tlah cancel sbb dia igt aku tak pegi. kahkahkahkah. giler perasan aku. mmg tak dpt dielakkan la pemikiran tuh time tuh. tp time dia tanye aku pon, aku tgk muka mmber2 dia yang lain mcm ade something, ade satu konflik yang sdang berlaku di sini. haha

so di petang rabu tu pon mmber aku si katsuya ni pon citer la kat aku yang sebenarnye gang2 tu tk dpt pergi sbb ade la sorang mamat nih, nama dia otsuka. huish byk sgt la plak nama jepun. aku harap korang tak pening ye. otsuka ni mmber wakil pelajar akuh. dia ni mmg klakar sket org nye, mulut plak cabul sket. ade satu scene dia ni menyuarakan ketidakpuashatian dia kat wakil pelajar tu, yang dia tanak gang2 saeko p bounenkai sbb dia tak suke. apesal dia tak suke korang jgn tanye akuh. mungkin jugak dia gay. mungkin.....tapi ape yang pasti ramai kaum lelaki merasa sgt rugi gang2 wanita hot tu tak dpt join. rase mcm tak bbaloi je pegi

ok lah skip byk la. time parti tu sembang2 derang minum beer, whiskey. aku minum coke. aku pon kne la gelak byk2 kali sbb minum coke je. ala kalau ade barbican aku order barbican la wehhhhhhhhh. hahaha. pasal aku tak minum arak n tak mkn daging nih, ade beberapa conversation antara aku n otsuka yang lawak giler la. tapi kalau nak tulis satu2 pjg sgt. korang kene tanye aku in person tak pon call aku. ckp lagi sng. mls nak taip.

lpas abes parti2 gelak2 minum2, ade sorang mmber aku nih, nama dia tomoki. dia ajak aku pegi kyabakura. ape itu kyabakura? itu korang kne gugle sdiri. hahahahaha. tapi sbb aku ni maknusia yang tebal imannye, aku mnolak tawaran itu dgn penuh hikmah. tapi aktiviti kitorang slepas itu ialaha berkaraoke. drpd 40org yang ade kat pt, 15org je karaoke, yang lain sume abes tumbang, mabuk muntah ntah mana hala ntah. so nyanyi2 la promprang promprang tunjuk terer sket. baru aku tau rupe2nye tertekan gak nak karaoke lagu jepun depan org jepun nih. kalau karaoke lagu jepun dpan org mlayu tak malu sgt, main hentam je.

so lpas karaoke aku pon balik umah. tido. dan aku pon ponteng klas pertama pada hari khamis tuh walaupon aku bgn awal kol 7. sbb aku mmg mls pegi. pastu aku time aku balik tuh dah ade kotak beskal aku dlm bilik. hehehe. siap ade bau minyak grease. bes je bau beskal baru. tapi ape yang lagi bes ialah baru sebentar tadi aku tlah mendapat panggilan telefon daripada mirza yang mengkhabarkan beskal lama aku tlah dijumpai di hadapan koop. kahkah. esok kne amik la beskal lama aku nih. cmna nih ade 2beskal.. takkan nak kayuh dua2 bijik p skolah kot

7 comments:

nana said...

pos ini 1!!.. hahahahhaa.. bia i kayuh g opis.. tak yah susah2 nak isi minyak.. bleh kurus pong ye jugak..

wahahhahahahaaaaa

Adreen said...

jual la satu. tambah sumber pendapatan gak tu.

mupan said...

beskal lama tu ko buat sewa la....

skali guna 1000yen

rifa87 said...

haha.. giler siot ...happening tul gakka ko.!aku nk tuka gakka a ..haha bleh practis karoc..

totti 10 said...

15hb sampai 19 hb jan nanti saeko chang mau p nagano main ski. sapa mau follow. hahaha

guddy comel dan hot said...

nagano? old flame aku adalah dari nagano..8 tahun di zaman yg lampau :p

totti 10 said...

nagano la weh. kamon la main snowbod. haha