Saturday, 11 July 2009

Dialog saya dgn orang kapir

sori la aku tak terhapdet la plak cerita pasal hiroshima taikai. sbb nye mase tu gakka aku ade buat report matsuri sket. so aku kurang sket masa nak memblog. pastu diikuti dgn aku bz bkebun lagi, mmg agak terabai la blog aku nih. skang ni nak sambung citer pon dah takbes, sbbmnde dah lapuk. ahli2 galaktiko dah perform kat tournament ibaraki. nasri kuyu pon dapat skor 2, siap mng tournament lagi. mungkin pasukan2 yang kalah tu dah tak patut main bola lagi, main pingpong jela.

aku nak citer sebnarnye smlm aku mcm ade nomikai sket ngn mmber2 aku .utk orang melayu yang taktau ape tu nomikai, nomikai tu mcm majlis mkn2 la, ala2 mcm doa slamat dan kenduri syukur. sambil tu buleh la merapatkan hubungan silaturrahim sesama rakan2 samaada lelaki mahupon wanita. kehkehkeh.

so kalau ade mnde makan2 nih mmg aku kne la explain aku takleh mkn babih, daging lembu dan ayam, dan juga tidak minum arak. mula2 yang ni tanya, dtg lagi sorang tanya mnde sama lagi. so aku mcm dah ade jawapan fixed la utk soklan2 tuh. pastu derang slalu tanye, kalau mkn n minum jugak ape jadik? aku mmg bsepah gakla nak memikir mcm mana nak buat ayat nnti dapat dosa. ish susah btol la tanye soklan2 agama nih. tanye la atashi no koto suki desuka ke. sng sket nak jawab, pakai mulut jugak aku jawab. kehkeh

lpas tu skang nih budak2 faculty aku tgh mcm musim la main pachinko. mcm tiap2 ari sebuk citer pachinko, mng kalah pachinko sume. siap bincang strategy pon ade gak. aku pon tatau la mnde tu buleh ade strategy ke nak mng. pastu smlm sebuk plak nak ngajak aku main pachinko skalik. mmber aku tu nama dia sakao

*ni sume bahasa jepun yg sudah di translate

sakao : weh jomla lenkali ikot kitorang men pachinko. bes giler beb
aku : takleh la, agama aku tak bagi main pachinko
sakao : ape barang agama ko nih, babi takleh mkn, arak takleh minum, pachinko takleh main, sume mnde2 bes takleh
aku: ....................................................................biase la agama mmg cmtuh

ha tu jela pon dialog aku ngn orang kapir. takde la hebat mcm dlm buku2. takde la sehebat seperti seorang sufi pon. so tepek la gmba sket2 ketika majlis makan2.



mesti ade seorang dua yang mcm berminat sgn minah yang buat2 muka terencat tu kan, nama dia toda aoi, single lagi ni. bawah ni ade gmba dia tgh karaoke. sape yang berminat tu bitau la, leh aku bitau korang no fon n emel dia. kehkeh

gmba ni time dia tgh karaoke. aku tak citer lagi ek aku pergi karok lpas makan2 tuh.. ha lpas mkn2 karok2 sket. nyanyi duet sket ngn toda nih. ecewah lagu kobukuro feat ayaka(anata to) lagi tuh. tapi takpe aku bukan nak ngorat yang nih, hehehehe. ni jela gmba2 yang aku tepek buat masa nih, gmba2 rosak akhlak yang lain mls la nak tepek, sedih kang mak bapak aku kat kampung, dahla derang baru lpas balik umrah. alhamdulillah selamat mereka sekeluarga pergi dan pulang.

5 comments:

AZIAH AZMEE said...

ape klako sgt member ko pakai topi baju putih tuh? hehhe~

cik bintang said...

wo pakai baju baru..
ye lah, kau da nampak kurus sikit

mupan said...

pachinko tak main..kuda lu main..
ahha

Judd said...

pachinko tu menatang apa nya??

Anonymous said...

eleh gambar rosak akhlak masa kat sini mcm takde. haha